Voet-, schoen- en loopanalyse (VSO)

Onze praktijk is aangesloten op het VSO-netwerk (www.vsonetwerk.nl). Dit is een samenwerkingsverband van verschillende gespecialiseerde fysiotherapeuten wat zich richt op een analyse van de voet en schoen en eventueel op maat gemaakte (sport)steunzolen kan vergaren.

Tijdens het VSO-consult wordt er een analyse gemaakt van het schoeisel, het looppatroon (middels een drukmeetplaat) en worden de voornaamste gewrichten, welke betrokken zijn bij het (hard)lopen, dynamisch getest. Sportspecifiek rennen of springen wordt gefilmd met een camera. Uiteindelijk zullen de tests, metingen en filmopnamen samen met u worden geanalyseerd en naast uw klachten en/of sportdoelen worden gelegd. Een mogelijk advies kan zijn dat er een indicatie is voor (sport)steunzolen. Deze (sport)steunzolen kunnen vervolgens volledig volgens VSO-maatstaven door ons worden ontworpen en vervaardigd.

Wanneer komt u in aanmerking voor een voet-, schoen en loopanalyse?

  • Indien uw klachten gerelateerd zijn aan hardlopen of loop-gerelateerd sporten;
  • U uw sportprestaties wilt optimaliseren;
  • Indien u twijfels hebt over het gebruik van uw schoeisel tijdens sporten;
  • Wanneer u al (sport)steunzolen heeft en deze wilt vervangen.

Bent u benieuwd of wij middels VSO uw klachten kunnen verhelpen? Of heeft u vragen over deze vorm van therapie? Neem dan gerust contact op via ons mailadres vso@mymedicalcentre.nl, onze praktijktelefoon op 030-6040665 of via onze My Medical-Whatsapp op 06-24846020.