Loopanalyse

Welkom bij VSO!

De (sport)fysiotherapeut analyseert het bewegingsgedrag van voeten-benen-romp, en bepaalt of uw manier van bewegen een klacht kan veroorzaken of onderhouden. Vervolgens wordt uitgelegd wat u kunt verbeteren door middel van een schoen-/ steunadvies of er wordt verwezen naar een andere discipline. Uiteraard heeft een analyse en advies ook waarde als er geen klachten aanwezig zijn, ongeacht uw sportniveau.

Indien nodig kunnen er naar aanleiding van de loopanalyse speciale (sport)steunzolen worden gemaakt. Deze zooltjes worden vervaardigd volgens het VSO Papendal concept. Dit houdt in dat deze zooltjes zich onderscheiden van andere zolen omdat ze flexibeler en platter zijn, maar wel de juiste steun geven. Hierdoor zijn ze prettiger in gebruik, vooral tijdens het sporten.

De kans op blessures wordt aanzienlijk kleiner bij gebruik van schoenen die passen bij uw individuele wensen. Het is algemeen bekend dat een kleine afwijking in voetenstand of afwikkelpatroon een serieuze blessure kan veroorzaken of onderhouden, maar met de juiste schoen of ondersteuning kan dit worden verholpen.

Voor vragen en/of afspraken bel 030-6040665 of mail vso@mymedicalcentre.nl.